عفو بین‌الملل:‌ رفتارهای خشن پلیس آمریکا تهدیدی برای جان شهروندان هستند-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

عفو بین‌الملل:‌ رفتارهای خشن پلیس آمریکا تهدیدی برای جان شهروندان هستند

مدیر تحقیقات بخش آمریکای سازمان عفو بین‌الملل ضمن محکوم کردن سوءرفتار پلیس این کشور و به خطر انداختن جان شهروندان، به رئیس‌جمهور آن درخصوص به‌کار بردن لفاظی‌های تبعیض‌آمیز و خشن هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۶ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 May 31
کد خبر: ۴۴۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر،  «ریچل وارد» مدیر تحقیقات بخش آمریکای سازمان عفو بین‌الملل روز یکشنبه در بیانیه‌ای، رفتارهای خشونت‌بار پلیس آمریکا را محکوم کرد.

 

ریچل وارد در پایگاه اینترنتی این سازمان نوشت:‌ «پلیس آمریکا در سرتاسر این کشور در اجرای تعهدات خود تحت قوانین بین‌الملل درخصوص تسهیل و احترام به حق برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز کوتاهی کرده، موجب ایجاد تنش در اوضاع شده و جان معترضان را به خطر انداخته است. در شهری پس از شهر دیگر، شاهد اقداماتی هستیم که غیرضروری و شدید هستند. ما خواستار خاتمه یافتن فوری این شکل از اعمال زور و اعمال قانون هستیم تا از حراست از حق قانونی اعتراض اطمینان حاصل شود».

 

این بیانیه می‌افزاید:‌‌ «استفاده از تجهیزات سنگین ضد شورش و سلاح‌های نظامی از سوی پلیس می‌تواند موجب ارعاب در اعتراضات مسالمت‌آمیز گردد. این تاکتیک‌ها می‌توانند به تشدید خشونت منجر شوند. تجهیز کردن مأموران به‌صورتی که مناسب میدان جنگ است می‌تواند این امر را در میان معترضان متبادر کند که وقوع درگیری اجتناب ناپذیر است. پلیس باید پیش از بدتر شدن اوضاع، دست به تنش‌زدایی بزند».

 

وارد می‌نویسد:‌ «هرگونه اعمال زور خشن و غیرضروری علیه معترضان باید مورد تحقیق قرار گرفته و باید با مأمورانی که دست به قانون‌شکنی زده‌اند برخورد شود. همچنین از دولت فدرال و شهرها و ایالت‌های آمریکا می‌خواهیم به دلایل ریشه‌ای این اعتراضات بپردازند و اقداماتی فوری جهت توقف قتل غیرقانونی شهروندان سیاه پوست و دیگر مردم این کشور توسط نیروهای پلیس را انجام دهند».

 

وی می‌افزاید، چنین مأمورانی باید محاکمه شده و در تمام ایالت‌ها باید قوانینی در این خصوص تصویب کنند. چنین قتل‌هایی ناشی از نژادپرستی و سفید برتر انگاری هستند. دولت فدرال باید کمیسیونی ملی برای رسیدگی به ابعاد مختلف این بحران تشکیل دهد. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا باید از سیاست‌ها و لفاظی‌های خشن و تبعیض‌آمیز خود دست بکشد. دولت آمریکا در تمامی سطوح خود باید اطمینان یابد مردم از حق اعتراض که در قوانین بین‌الملل قید شده است برخوردار خواهند بود.

 

«جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا نیز روز یکشنبه در واکنش به رفتارهای خشونت‌آمیز پلیس این کشور گفت:‌ «این چند روز گذشته نشان داد ما ملتی هستیم که از بی‌عدالتی خشمگین هستیم. هر انسان با وجدانی می‌تواند صدمات آشکاری که علیه مردم رنگین‌پوست اعمال می‌شوند،‌ از توهین‌های روزمره تا خشونت‌های شدید، را درک کند».

 

روز دوشنبه هفته گذشته یک افسر پلیس «جورج فلوید» شهروند سیاه‌پوست ۴۶ ساله را که غیرمسلح بود با رفتاری خشن روی زمین خواباند. شاهدان عینی گفته‌اند این افسر زانویش را روی گردن فلوید قرار داده و مانع نفس کشیدن او شده بود. این رفتار خشونت‌آمیز در نهایت به مرگ فلوید منجر شد.

 

شنبه شب آمریکا پنجمین شب متوالی اعتراضات به اقدام خشن پلیس را پشت سر گذاشت. به دنبال به خشونت کشیده شدن اعتراضات، در شهرهای مختلف، گارد ملی برخی ایالت‌ها فعال و همچنین قوانین منع رفت‌وآمد برقرار شده است. تاکنون سه نفر نیز در این اعتراضات به ضرب گلوله کشته شده‌اند.

 

حتی خبرنگاران نیز از رفتار خشونت‌بار پلیس آمریکا در امان نمانده و شماری هدف گلوله‌های پلاستیکی قرار گرفته یا دستگیر شده‌اند. طبق گزارش نیویورک تایمز، کمیته گزارشگران آزادی مطبوعات تاکنون ۱۰ گزارش حمله و تهدید علیه خبرنگاران را در اعترضات روزهای اخیر آمریکا دریافت کرده است.

 

منبع:فارس

کلمات کلیدی: آمریکا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده